رودخانه چشمه‌کیله

شهرستان تنکابن

رودخانه تجن در ساری

آورد مصالح رودخانه‌ای و بوجود امدن جزیره در بستر رودخانه

رودخانه تالار قائمشهر

تاثیر براشت شن و ماسه بر سازه‌های ابی و ابشستگی پایه پل

پرسشنامه طرح ارزیابی جامع اثرات برداشت شن و ماسه از رودخانه‌های سراسر کشور

پروژه پژوهشی سفارشی ملی «ارزیابی جامع اثرات برداشت شن و ماسه از رودخانه‌های سراسر کشور» در سال 1396 به شرکت آب منطقه‌ای مازندران ابلاغ و قرارداد پژوهشی آن در سال 1399 با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری منعقد گردیده است. هدف از انجام پروژه نیز بهره‌گیری از پژوهش‌های روزآمد جهانی، منطقه‌ای و کشوری مرتبط با اثرات برداشت شن و ماسه از رودخانه‌ها برای تدوین شیوه‌نامه و راهکارهای اصلاحی بوده است. در این راستا اسناد بالادستی و بخشنامه‌ها نیز گردآوری و مجموعه اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که چکیده‌ای آن به پیوست ایفاد می‌گردد.

 از آن روی که دستاورد فرجامین این پژوهش، «شیوه‌نامه‌ بهینه برداشت مصالح رودخانه‌ای رودخانه‌های کشور» با آرمان کاهش پیامدهای منفی ناشی از برداشت بی‌رویه مصالح و احیای محیط طبیعی رودخانه خواهد بود، بهره‌گیری از تجربیات خبرگان صاحب‌نظر نقشی حیاتی در غنای کار خواهد داشت. بدین‌سان خواهشمند است پرسشنامه‌ پیوست (به تفکیک مهم‌ترین رودخانه‌های آن استان از دید برداشت شن و ماسه) که برای تعیین اندازه و شدت آسیب‌ها و همچنین، تأثیر زیرساخت‌های حقوقی، فنی و نظارتی موثر بر برداشت مصالح فراهم گردیده است تکمیل گردد. شایان یادآوریست پرسشنامه دو دیدگاه را مد نظر داشته است، نخست، بررسی بایدها و پیامدهای مثبت برداشت مصالح رودخانه‌ای و دوم، به‌شمار آوردن پیامدهای منفی برداشت بی‌رویه. از تلفیق دستاوردهای ناشی از تجزیه و تحلیل این پرسشنامه با دیگر اطلاعات، پیش‌زمینه تدوین مفاد شیوه‌نامه پیش‌گفته فراهم خواهد گردید. پیشاپیش از ژرف‌نگری و اهتمام در تکمیل پرسشنامه سپاسگزار است.

ارزيابي جامع اثرات برداشت بي‌رويه شن و ماسه از رودخانه‌هاي كشور

پرسشنامه بررسی اثرات برداشت شن و ماسه از رودخانه‌های کشور

sand

تکمیل پرسشنامه آنلاین

فیلد های "*" اجباری هستند

مرحله 1 از 8

1- ویژگی‌های رودخانه

ویژگی‌های هیدرولوژیکی رودخانه

شامل میانگین آبدهی در دوره بازگشت‌ 25 ساله (زیاد، متوسط، کم)
اثرات مرتبط با برداشت مصالح*

ویژگی‌های ریخت‌شناختی

شامل شکل پلان (مستقیم، پیچانرودی، شریانی)، فرایند رسوب (رسوب‌گذار، فرسایشی، متعادل)، زمین شناسی (جوان، بالغ، پیر) تدوام جریان (دائمی، غیردائمی و فصلی)، جنس بستر (آبرفتی، صلب و غیرفرسایشی)
اثرات مرتبط با برداشت مصالح*

ویژگی‌های فرسایشی

شامل فرسایش کف و یا فرسایش کناری (فرسایش بستر، قرسایش عمومی، فرسایش توده‌ای، فرسایش موضعی)
اثرات مرتبط با برداشت مصالح*

ویژگی‌های رسوبگذاری

شامل نوع رسوب، دبی رسوب، دبی رسوب معلق (زیاد، متوسط، کم) ، قطر متوسط، اطلاعات ایستگاه‌های رسوب‌سنجی
اثرات مرتبط با برداشت مصالح*