نشست علمی “چالش ورود گياهان مهاجم به بسترهاي آبي استان مازندران (با محوريت سنبل آبي)“

نشست علمی با موضوع چالش ورود گياهان مهاجم به بسترهاي آبي استان مازندران (با محوريت سنبل آبي) برگزار گردید.

دفتر امورفناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، در راستای ماموریت گرایی دانشگاه در استان، نشست علمی با موضوع “چالش ورود گياهان مهاجم به بسترهاي آبي استان مازندران (با محوريت سنبل آبي)“ برگزار کرد.

دکتر مرادی ریاست دانشگاه ضمن خوش آمدگویی به مهمانان این نشست، پدافند غیرعامل را یکی از مهمترین ارکان در سند بالادستی بیان کردند. ایشان پدافند غیرعامل را جهت مقابله با تهاجم های طبیعی و غیرطبیعی مهم جلوه دادند و اظهار داشتند: مقابله با مشکلات زیست محیطی جزء تهاجم های طبیعی محسوب می شود که با تدوین برنامه و همدلی سازمان قابلیت مقابله دارد. ایشان در ادامه به مقوله گیاهان مهاجم که امروزه در استان مازندران به یک چالش مطرح شده پرداختند و برنامه ریزی برای تبدیل تهدید به فرصت در این راستا را جز وظائف دانشگاهی مطرح کردند.

در ادامه دکتر اسدپور مدیر امورفناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه بیان کردند که رسالت دانشگاه نشست با سازمان ها و صنایع مرتبط است و یکی از سازمان های همکار با دانشگاه که دغدغه مند می باشد، سازمان پدافند غیر عامل است. ایشان هجوم گیاهان آبزی به آب بندان ها و سدهای استان را یک چالش مطرح کردند وآمادگی دفتر امور فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه را جهت رفع این چالش را اعلام کردند.

دکتر بخشی، مدیر کل پدافند غیرعامل استان مازندران با بیان اینکه استان مازندران دچار تهدیدها و دارایی هایی است، اظهارداشتند که یکی از بزرگترین مشکلات این حوزه، هجوم گیاهان آبزی به آب بندان ها و سدهای استان می باشد. آب بندان ها جز اراضی مهم استان در اقتصاد پایدار، بالاخص اقتصاد کشاورزی محسوب می شود. ایشان ورود دانشگاه به رفع این چالش را مهم جلوه دادند و بررسی های مختلف محیطی و زیست محیطی در این مورد را خواستار شدند.

دکتر مهربان عضو هیئت علمی گروه علوم پایه دانشگاه، به ارائه نتایج تحقیقات خود در زمینه گیاهان آبزی پرداختند. ایشان با معرفی گونه های مهاجم آبزی در استان مازندران، این هشدار رادادند که سطح پراکنش و گسترش برخی از گونه ها در حال افزایش است و در آینده می تواند اثرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. این گیاهان با کاهش تنوع زیستی و اکسیژن آب اثرات نا بسامانی دارند. گیاه سنبل آبی که به  شیطان بنفش معروف است، یکی از گونه های گیاهی مهاجم به منابع آبی استان مازندران محسوب می شود. تاکنون راه های مقابله من جمله مکانیکی، زیستی و شیمایی با این گیاه بکار گرفته شد که نتایج مطلوبی به همراه نداشت. ایشان منشا ورود این گیاه مهاجم و دیگر گیاهان را پرندگان بومی دانستند که به علت تغییرات محیطی من جمله قطع درختان به مناطق مختلف آب بندان ها و سد ها ورود کرده و زمینه رشد این گیاهان را فراهم کردند. ایشان در پایان پیشنهاد کردند که با کشت گیاهان بومی و مفید منطقه که باعث ایجاد رقابت با گونه های مهاجم می شود، کاهش سرعت رشد این گیاهان مهاجم را منجر شده که می تواند اثرات نامطلوب آنها را کاهش دهد.

در پایان کارشناسان و مدیران استانی حاضر در جلسه به پرسش و پاسخ پرداختند و نظرات خودر ا در این زمینه بیان کردند.

شایان ذکر است که در این نشسست علاوه بر اعضای هیئت علمی دانشگاه، کارشناسان و مدیران آب منطقه ای، سازمان پدافند غیر عامل، محیط زیست استان و شهرستان بابل حضور داشتند.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.