نشست زیست بوم علوم و فناوری‌های شناختی با تاکید بر کاربرد در حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی برگزار گردید

نشست زیست بوم علوم و فناوری‌های شناختی با تاکید بر کاربرد در حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی و به نقل از دکتر اسدپور مدیر امورفناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، این زیست بوم علوم و فناوری‌های شناختی با تاکید بر کاربرد در حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی با حضور رؤسا و معاونین دانشکده­‌ها و پژوهشکده­‌ها، مدیران گروه­‌ها و ­اعضای هیات علمی دانشگاه و مهمانانی از مرکز علوم شناختی موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ 6 بهمن ماه 1403 برگزار گردید.

دکتر قربانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان این نشست، زیرساخت­‌ها و توانمندی‌های موجود در دانشگاه جهت انجام فعالیت­‌های علمی و پژوهشی مشترک با سازمان های مربوطه را معرفی نمودند.

دکتر عباسیان، دبیر علوم شناختی ستاد کل نیروهای مسلح ضمن تشریح ماهیت علوم و فناوری‌های شناختی، هدف از نشست را تلفیق این علم با حوزه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، یافتن زمینه­های همکاری با دانشگاه و نحوه حمایت از پروژه­های تحقیقاتی مرتبط با این حوزه بیان نمودند. در ادامه دکتر صحرایی، رئیس کارگروه علوم شناختی ستاد کل نیروهای مسلح، محورهای فعالیت­‌های تحقیقاتی و زیربخش‌­های مختلف علوم و فناوری‌های شناختی را بیان نمودند. دکتر راستگو، مسئول حوزه علوم شناختی آمادگی موسسه برای همکاری با دانشگاه و فرآیند حمایت از طرح‌ها، پایان­نامه­ها، رساله­ها و دوره­های پسادکترای مرتبط با علوم شناختی را اعلام نمودند.

در پایان نشست، اعضای حاضر ایده­های مختلف درخصوص تلفیق علوم شناختی با زمینه تخصصی اعضای هیات علمی و امکان انجام پروژه­های مشترک را مطرح نمودند.

در ادامه و با هدف معرفی توانایی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه، بازدیدهایی از بخش­های مختلف پژوهشکده ژنتیک و زیست‌فناوری طبرستان و آزمایشگاه مرکزی به عمل آمد که طي اين بازديد بخش‌هاي مختلف آناليز عنصري، طيف‌سنجي، كروماتوگرافي، بيان ژن، کشت بافت گیاهی، میکروبیولوژی (بانک میکروبی)، فیزیولوژی مولکولی، و بایوانفورماتیک معرفي گرديد و خدمات قابل ارائه در زمينه كيفيت‌سنجي محصولات و فرآورده‌هاي كشاورزي و غذايي و همچنين كيفيت‌سنجي آب و خاك تشريح شد. همچنين برنامه‌هاي توسعه‌اي و معضلات پيش رو در راستاي ارائه انواع خدمات آزمايشگاهي به محققان و كشاورزان در حوزه‌هاي مختلف كشاورزي و منابع طبيعي با هدف تحقق محورهاي مأموريت‌هاي راهبردي دانشگاه مطرح شد .